Delibekirli İlkokulu
DELİBEKİRLİ MAH. TEPE SK. NO 25 KIRIKHAN / HATAY

VİZYON

Öğrencilere ve velilere eğitim ve öğretimin günümüzdeki öneminin vazgeçilmez olduğunu kabul ettirip, öğrencilerin başarı düzeyini arttırmak, onları hayata hazırlamak istiyoruz. İyi bir vatandaş ve iyi bir insan olma yolunda; güvenilir, çalışkan, dürüst, insan haklarına saygılı; kendi haklarının da bilincinde olan, toplum yararını kendi çıkarlarının üstünde tutan bireyler yetiştirmek istiyoruz. Akıl ve ilmin ışığında araştıran, soran, merak eden, pozitif düşünen; değişim ve gelişime açık öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Okulun fiziki yapısını bizden sonra geleceklere (öğrenci ve öğretmenlere) rahat çalışacakları bir şekilde bırakmak istiyoruz.

MİSYON

İnsan haklarına saygılı, demokratik düşüncelere sahip, insan sevgisiyle dolu olumlu davranışlar gösteren, bilgi ve başarının yanında temizlik, görgü, ahlak, dürüstlük, el becerileri, sosyal ve kültürel değerleri öğrencilere kazandırarak; çevrenin değişimine katkı da bulunmak ve orta okula başarılı öğrenciler göndermek. Bütün bu çalışmaları kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda belli bir program ve plan içerisinde yapmaktır.

Öğretim Şekli :İkili eğitim

İkili eğitim

Okulumuz taşıma merkezidir.

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İl Merkezine 45 km İlçe Merkezine 17 km. öğretmenler kendi imkanlarıyla gidip gelmektedir.servis yoktur

Yerleşim Yeri Bilgisi

Kırıkhan ilçe merkezine 17 km uzaklıkta dağlık kesimde olup, mahalle statüsündedir.

güzel şiir okuma yarışması